Táncgála - Martfű táncosainak évzáró műsorán

A martfűi mozgásművészeti csoportok 2017. június 18-i évzáró bemutatójukra várták közönségüket. A táncgála színpadán néptáncosok, balettosok, társastáncosok, valamint a modern tánc és a break martfűi csoportjai mutatták be egészéves munkájuk eredményét, újonnan készült táncprodukcióikat és az idei évben szakmai sikereket is elért előadásaikat.– Kitartó munka, sok közös élmény és sikerek jellemzik a 2016-17-es évet – mondta el Asztalos Árpádné. – A legfontosabb mégis a mozgás öröme, az alkotó munka, a közösségi élmény, megérezni azt, hogy csapatban dolgozva, egymásra figyelve, együtt, milyen csodák születhetnek – hangsúlyozta köszöntőjében az igazgatónő. – Erről szól a mai műsor és azokról a szorgos hétköznapokról, ahol mindez létrejött. Szól még a kiváló pedagógiai munkáról, a szülői támogatásról, segítők erkölcsi bíztatásáról, anyagi támogatásáról, melyből közösségi érték született.

Az immáron 24. alkalommal megrendezett gálán különböző korcsoportok előadásaiban társastánc, néptánc, balett, modern tánc és break tánc produkciókat láthatott a közönség.

A szakmai év zárásaként a tánccsoportok eredményei között városi, megyei és országos versenyeken elért díjakról is beszámolt Deákné Szilágyi Andrea, a rendezvény háziasszonya.

A Dalma Dance Club táncosai ebben az évben is nagyon szép eredményekkel büszkélkedhetnek. A Fashion Dance kupafordulóin produkcióikkal, mindkét versenyen arany minősítést szereztek.  Három Országos Moderntánc Versenyről pedig összesen hét arany, öt ezüst és két bronzéremmel tértek haza a csoportok.  A táncgálán a csapatok győztes koreográfiáit is láthatta a közönség. A sikeres táncklub művészeti vezetője Szekeres Andrea.

A gála színpadán láthattuk a Modern Táncműhely előadásait is. Tóth Nóra táncpedagógus vezetésével egyik nagysikerű koreográfiájukat Szentpéteri Csilla koncertjén is láthatta a közönség. A Modern Táncműhely nagycsoportjának Áramlás című koreográfiája a Berczik Sára Táncversenyen 3. helyezést ért el. A legkisebbek pedig "Tündértánc" előadásukat mutatták be a közönségnek.

A Balance Művészeti Egyesület csoportjai, Erős Barbara vezetésével, idén is kimagasló eredményeket értek el. A mezőtúri Országos Balett és Modern Tánc Fesztiválon két ezüst és két bronzérmes helyezést hoztak el, a Békéscsabai Nemzetközi Táncfesztiválról két ezüst és egy bronzérmes helyezéssel, az Országos Ifjúsági és az Országos Gyermek Táncművészeti Fesztiválról két bronzéremmel tértek haza táncosaik. Lengyel Diána szóló produkciója a Mezőtúri Országos Táncfesztiválon és a Békéscsabai Nemzetközi Táncfesztiválon is ezüstérmes lett.

A Táncgálán a társastánc martfűi képviselői, országos versenyek kiváló helyezettjei is felléptek a Szilver Táncsport Egyesület és Művészeti Iskola növendékeiként. Táncosaik rendszeresen vesznek részt versenyeken, számos dobogós helyezést elérve.

Ismét nagy tapsot érdemelt a táncgálák elmaradhatatlan színfoltja, a Nyári Lajos vezetésével működő Street Feelings Break Csoport műsora is. Városi és térségi fellépéseik mellett tovább népszerűsítik táncműfajukat, így egyre többen csatlakoznak hozzájuk az évek során.

Népes közönséget vonzott ismét városunk legrégebbi tánccsoportja, a Martfű Néptáncegyüttes is. Táncosaiknak fontos a Kárpát-medence tánchagyományának és viseletkultúrájának megőrzése és továbbéltetése. A néptáncot a fellépéseken kívül táncházakkal is népszerűsítik. Martfű hírét megyei és országos szerepléseikkel is öregbítik. 

A gálaest műsorát a Napvirág és a Corvinka Gyermek Néptáncegyüttes előadásai is színesítették. A Napvirág Néptáncegyüttes 2013-ban alakult a Játékvár Óvoda és Bölcsőde óvodásaiból. Idén 15 kisiskolás ismerkedett a néptánccal, Stonawskiné Busi Ildikó vezetésével.

A Corvinka Gyermek néptáncegyüttes tagjai, Székács Anna és Rusvai Mátyás koreográfiája a 6. Kádár Ferenc Országos Népzene és Néptáncversenyen szólóban arany minősítést és különdíjat kapott. Mátyás 1. bokrétás, Anna a Corvinka táncegyüttesben aranypántlikás év táncosa lett.

A táncgálát fergeteges finálé zárta, ahol Martfű valamennyi táncosa, táncpedagógusa búcsúzott együtt az elmúlt szakmai évtől, amely hazai és külföldi fellépésekkel, díjakkal, sikerekkel és rengeteg új élménnyel gazdagította a város mozgásművészeti közösségeit.

Magyar Mária

Tovább a 2017.06.18 - Táncgála I képgalériához>>>

Tovább a 2017.06.18 - Táncgála II képgalériához>>>

2017-06-30 13:58