„Az élet ígéret - teljesítsd!” – Ballagás az általános iskolában

Nyolc év, 1148 nap, 8688 tanítási óra… ennyit töltöttek a végzős diákok a Martfűi József Attila Általános Iskola falai között. A virágokkal díszített osztálytermek, az útravaló gondolatok, a ballagás ünnepélyes szertartása azonban már új utakat és lehetőségeket ígért a búcsúzó nyolcadikosok számára. – Hittel és akarattal, biztos szülői háttérrel, erős csapattal, együtt megcsináltátok, amit megköveteltünk tőletek. Néha annál is többet – utalt a végzős diákok szép eredményeire Földi Edina. Az iskola igazgatója arra biztatta a ballagókat, hogy őrizzék meg pozitív látásmódjukat, legyenek kellően lazák, teljesítsék a kitűzött célokat görcsölés és félelem nélkül.

– „Az élet titok - fejtsd meg!  Az élet ígéret - teljesítsd!” – idézte Teréz anya gondolatait
Kiss Anna 8. c osztályos tanuló, búcsúzva társaitól, iskolájától és az alsóbb évfolyamosoktól. Székács Anna, a 8.a osztály diákjaként, tanítóikra, tanáraikra, táborokra, kirándulásokra, a közös mesejátékokra, az együtt töltött időre emlékezett.

A kompetenciaméréseken évről-évre kimagaslóan jó eredményt ér el a martfűi általános iskola. Ebben az évben, összehasonlításban a hasonló kisvárosi iskolákkal, magasan az élen végeztek, de megyei szinten is az élbolyhoz tartozik az intézmény.

Nagy munkán vannak túl a végzős tanulók, amit szebbnél szebb sikerek tesznek emlékezetessé. A tanulmányi, sport és közösségi eredményekért ez alkalommal is jutalom járt. A díjakat a Tehetséges Tanulókért Alapítvány, a Klebelsberg Központ Szolnoki Tankerületi Központja és a Boldog Gyermekekért Alapítvány ajánlotta fel.

A 2016/2017-es tanévben elért kitűnő tanulmányi eredményéért Székács Anna 8.a, Pinczi Gabriella 8.b és Földi Balázs 8.b osztályos tanulók részesültek elismerésben. Kitűnő tanulmányi eredményéért és példamutató szorgalmáért Nagy Fanni Orsi 8.c kapott jutalomkönyvet.

Székács Anna 8.a kimagasló tanulmányi eredményéért, művészeti tevékenységéért és közösségi munkájáért szintén könyvet vehetett át. Nyolc éven át elért kitűnő tanulmányi eredményéért Földi Balázs 8.b és Nagy Fanni Orsi 8.c. részesült elismerésben. Kiemelkedő tanulmányi eredményükért és példamutató szorgalmukért könyvjutalmat vehettek át: Balog Fanni 8.a, Pirók Korinna 8.c, Holyba Luca Janka 8.c és Kiss Anna 8.c.

Sikeres középfokú nyelvvizsgájáért Földi Balázs 8.b részesült elismerésben. Kimagasló tanulmányi eredményéért és a közösségben végzett munkájáért könyvet vehettek át: Papp Boglárka 8.a, Bagi Mercédesz 8.a és Izbéki Andrea 8.a. Közösségben végzett szorgos munkájáért Sándor Zsófia 8.a, Bácsmegi Vivien 8.b, Fehér Csenge 8.b és Nagy Dorina 8.b, kiemelkedő tanulmányi munkájáért és közösségben végzett tevékenységéért Hovodzák Orsolya 8.b, a diákönkormányzat munkájának aktív segítéséért Szalai Zsuzsanna 8.c. kapott elismerést. Kiemelkedő tanulmányi eredményéért és sporttevékenységéért Sági Fanni Lili 8.a, Csík Zoltán Bence 8.a és Molnár Dániel 8.a, kiemelkedő sporttevékenységéért Földi Milán 8.c, művészeti tevékenységéért Székács Anna 8.a, kiemelkedő tanulmányi eredményéért és táncművészeti tevékenységéért Varga András 8.a, Zsemlye Zsanett 8.b és Szabó Tamás 8.b vehetett át könyvjutalmat.

Földi Edina ezután a szülőkhöz fordult, az iskola nevében kifejezve őszinte tiszteletét és köszönetét mindazért a segítségért, amivel gyermekeiket, tanulóikat idáig kísérték, és azért a sok munkáért, amivel segítségükre voltak az évek során.

Ettől a tanévtől, hagyományteremtő céllal, egy új elismerési forma is útjára indult az iskolában. A Rágyanszky István önkormányzati képviselő által felajánlott díjat első alkalommal Földi Balázs 8.b osztályos tanulónak ítélte oda a tantestület.

Az iskola pedagógiai programja alapján minden év végén kupával ismeri el az év kiemelkedő felsős sportolóját a nevelőtestület. Idén icipici pontkülönbséggel maradt le a kupáról Sági Fanni 8. a, Zsemlye Zsanett 8.b szintén a kupa elnyerésének küszöbén állt, és Szabó Tamás 8. b ugyancsak rászolgált a kupára való felterjesztésre. Az év felsős sportolója kupát idén azonban Kiss Anna 8. c osztályos tanuló kapta, megérdemelten elnyerve e kitüntető címet.

A „Jó tanuló, jó sportoló” kupa elnyeréséhez szintén több éves kiváló teljesítményt kell nyújtani mind a tanulás, mind pedig a sport terén. Idén a Jó tanuló, jó sportoló díjat Csík Bence 8. a kapta.

Hagyomány, hogy a ballagó gyerekek egy-egy lufival köszönnek el az iskolától. Ebben az évben közös zenével búcsúztak az osztályok. Egy zene jöhetett csak szóba. – Ezzel a dallal engedünk el titeket, és az a valaki, akihez veletek együtt nagyon kötődött ez a muzsika, ott fenn nézi a ti kirepüléseteket, és onnan a felhők mellől is vigyáz majd rátok helyettünk is – emlékezett Földi Edina, arra bíztatva a végzős diákokat, hogy szárnyaljanak, repüljenek bátran. Vele együtt mi is jó utat, szerencsés és sikeres folytatást kívánunk a martfűi általános iskola minden ballagó diákjának!

Herbály Jánosné

Tovább a képekhez>>>

2017-06-30 13:35