Nyári diákmunka lehetőség – Regisztráció a járási hivatal foglalkoztatási osztályán, jelentkezés a Polgármesteri Hivatalban

Idén is meghirdette „Nyári diákmunka” munkaerő-piaci programját a Nemzetgazdasági Minisztérium, a 2017. július 1-től augusztus 31-ig terjedő időszakra, három hetes foglalkoztatással. A központi program keretében az önkormányzatok és önkormányzati fenntartású intézmények legfeljebb két hónap időtartamra, maximum napi 6 órában foglalkoztathatnak a szünidőben diákokat szakképzettséget nem igénylő munkakörben, bruttó 95.625/fő/hó munkabérrel.A diákmunka programra a 16 és 25 év közötti, nappali tagozaton tanuló vagy hallgatói jogviszonnyal rendelkező, és azt igazolni tudó martfűi diákok jelentkezhetnek.

A programban való részvétel feltétele, hogy előzetesen a nappali tagozatos diák a lakó- vagy tartózkodási helye szerint illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályán – mint diákmunkára jelentkező – nyilvántartásba vetesse magát. Ehhez személyes okmányait, valamint érvényes diákigazolványát, vagy annak az iskolai tanulmányok befejezése miatti visszavonásakor kiadott iskolalátogatási igazolását kell a Szolnoki Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán (volt Munkaügyi Központ Kirendeltségének épületében, Szolnok, Szabadság tér 3.) bemutatnia.

Szintén feltétel, hogy a diákmunkára jelentkező előzetesen a NAV J. N. Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatósága Szolnoki Központi Ügyfélszolgálatán (Szolnok, József Attila út 22-24.) igazolást kérjen arról, hogy mivel 25 év alatti életkorú és nem rendelkezik 180 napot meghaladó biztosítotti jogviszonnyal, szociális hozzájárulási adó kedvezményre jogosult.

Azok a diákok, akik mindenben megfelelnek az előzőekben ismertetett foglalkoztatási feltételeknek, személyesen a Polgármesteri Hivatalban, az I. emelet 118. vagy 123-as irodában, e-mailen pedig az ahegedusne@ph.martfu.hu, valamint az ikesjar@ph.martfu.hu címen jelentkezhetnek, személyes adatok, telefonos elérhetőség és a vállalt diákmunka időszakának megjelölésével (július 1-24-ig, július 24-től augusztus 13-ig, vagy augusztus 14-től augusztus 31-ig).

Az önkormányzat pályázati lehetőségének valamint a jelentkezők számának függvényében előfordulhat, hogy jelentős túljelentkezés esetén az idén is sorsolással választják ki a diákmunka programban résztvevők körét.

Herbály Jánosné

2017-06-19 10:22