Ünnepi Könyvhét a Martfű Városi Könyvtárban – 2017. június 7-8.

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése idén immáron 88. alkalommal szervezte meg az Ünnepi Könyvhetet, melyhez minden évben csatlakozik könyvtárunk is változatos programokkal felnőttek, gyermekek számára egyaránt.Az Ünnepi Könyvhét az év egyik jelentős eseménye, egyedülálló magyar kulturális rendezvénysorozat. A Városi Könyvtár minden alkalmat megragad, hogy a könyvet, az irodalmat, a kultúrát ünnepelje. Ezért örömmel szerveztük két programunkat június 7-én és 8-án.

Az Ünnepi Könyvhétre jelent meg a Tiszai mesevirágok című kötet, amelyben 24 mese mutatja be Jász-Nagykun-Szolnok megye történelmi és természeti értékeit. A meséket a megye kisiskolásai írták. A pályázatot a Szolnok TV és a Verseghy Ferenc Könyvtár gyermekkönyvtára hirdette. A könyvet a Szolnoki Művésztelep alkotói illusztrálták. Nekünk, martfűieknek különösen kedves a kötet, mert olvasható benne Pató Luca, a Martfűi József Attila Általános Iskola tanulója A martfűi táncoló csizmák című meséje is. A meséből készült meseelőadásra vártuk az óvodásokat, kisiskolásokat június 7-én délelőtt. Luca meséjét Munkácsiné Danyi Zsuzsanna adta elő Hodos Szilvi népzenész zenei körítésével és Nagy Katalin Matild grafikusművész homokanimációjával. Különleges élményben volt részünk, gyerekek, felnőttek élvezettel hallgatták a városunk történetéről szóló mesét az izgalmas illusztrációval.

Felnőtteknek szóló programunkat június 8-ra hirdettük. Nagy Fanni régészhallgató „Cserediákként Kínában – egy régészeti feltárás tapasztalatairól” címmel tartott előadást az érdeklődőknek. Fanni egy különleges, legtöbbünk által elérhetetlen, távoli világba kalauzolt el bennünket. Képzeletbeli utazáson vettünk részt, bepillanthattunk egy ismeretlen világba, egyetemi hallgatók életébe. Mind kíváncsian hallgattuk a sok izgalmas fotóval illusztrált beszámolót. Gazdagító délután volt. Biztattuk Fannit, utazzon még sokat, hogy vele „mehessünk” hasonló délutánokon.

Mindkét esemény annak bizonyítéka, mennyi tehetséges gyermek, fiatal jár köztünk. Igyekszünk ezentúl is teret biztosítani bemutatkozásukhoz.

Székácsné Tálas Gabriella

könyvtárvezető

Tovább a 2017.06.08 - Ünnepi Könyvhét - Cserediákként Kínában képgalériához>>>

Tovább a 2017.06.07 - Ünnepi Könyvhét – A martfűi táncoló csizmák története képgalériához>>>

2017-06-15 15:16