Legkisebb focistáink pünkösdi sikerei

Június 5-én Szolnokon rendezték meg az első alkalommal kiírt Pünkösd Kupa utánpótlás labdarúgó tornát. Martfűt a legifjabbak, azaz az U7-es és U9-es korosztály képviselte. A két korosztályban összesen 12 csapat küzdött egymással . A legkisebbek között (óvodások és első osztályosok) csapatunk kiemelkedett a mezőnyből, és veretlenül megnyerte a tornát.A győztes csapat tagjai: Bartusz Gergő, Petróczki Gábor, Pintér Richárd, Szegedi Szilárd. Az első helyért járó kupa és aranyérem mellett Szegedi Szilárd a gólkirálynak járó különdíjat is megszerezte.

U9-es csapatunk is alaposan kitett magáért. A nyitó fordulóban kitűnő játékkal verte a tornát rendező szolnoki csapatot, s a folytatás sem maradt el. Csapatunk valamennyi mezőnyjátékosa gólt szerzett a tornán, Tószeget például igazi örömfocival vertük 8-0-ra. Becsúszott két balszerencsés vereség (mindkétszer 2-1-re kaptunk ki), amely a nagy meleg és a fáradtság számlájára is írható. A versenykiírás szerint ugyanis két óra alatt öt mérkőzést kellett lejátszanunk, ebből hármat egymás után, pihenő nélkül.

Végül a negyedik hely lett a miénk, úgy hogy mi rúgtuk a legtöbb és mi kaptuk a legkevesebb gólt.

Csapatunk tagjai: Sütő Bence, Bontovics Márk, Csikós Máté, Iglódi Zalán, Szöllősi Levente, Szőrös Gábor, Szűcs Márk, Való Vivien.

Farkas Roland

2017-06-13 09:21