Műfüves pályával bővül a sportolási lehetőség

Az MLSZ Országos Pályaépítési Programja keretében 22x42 méteres műfüves pálya épült Martfűn, a pálya körül LED világítással. A beruházás 200 főt befogadó mobil lelátóval és fedett kispadokkal is kiegészül.A pályázat célja, hogy az MLSZ stratégiájával összhangban, az országban új műfüves és élőfüves nagypályák, félpályák, kispályák és grundpályák épüljenek, elősegítve az utánpótlás-nevelés infrastrukturális feltételeinek erősítését, a labdarúgással tömegsport szintjén foglalkozó gyerekek létszámának növekedését, a szabadidő futball feltételeinek javítását.

A kisméretű műfüves pálya építésére szóló pályázat beadásáról és saját erő biztosításáról a 2016. áprilisi ülésén döntött a képviselő-testület.

A futballpálya kialakításának teljes bruttó költsége: 33,3 millió Ft. Az önkormányzat saját erőként 10 millió forintot, a beruházás 30 %-át fordította a beruházásra.

A pályázat szakmai programjának megvalósítására, együttműködő partnert bevonva, az önkormányzat a Martfűi Labdarúgó Egyesülettel kötött együttműködési megállapodást.

Az MLSZ, a látvány-csapatsportok támogatásáról szóló jogszabályok alapján valósít meg sportcélú ingatlanra irányuló építési beruházásokat. A pályázat keretében az új pályák építését a labdarúgó szövetség által kiválasztott vállalkozás végzi.

A pálya műszaki átadására június 2-án került sor.

A beruházás az önkormányzat tulajdonába kerül, az MLSZ 15 évre szóló használati jogával. A használati jogra vonatkozó megállapodásban a kötelező karbantartás és üzemeltetés valamint a pályahasználat feltételeit is rögzítik. A megállapodást várhatóan a június 22-i ülésén fogadja el a képviselő-testület. Ezt követően vehetik birtokukba a sportolók az új műfüves pályát.

Herbály Jánosné

2017-06-02 11:55