Új és szélesebb járda épül a Mandula úton

Az elmúlt évi útbővítést követően, most a Mandula úti járda felújítását is elvégzi az önkormányzat. A járda térkövezésével és kiszélesítésével elsősorban azt szeretnék elérni, hogy a gyalogosok ne az útfelületen közlekedjenek.Az óváros e fontos járdaszakaszának felújítását a Martfűi Városfejlesztési Nonprofit Kft. munkatársai végzik. A földmunkákba alvállalkozót is bevontak, a térkő alá pedig előre kevert betont vásárol az önkormányzati cég. A beruházás anyagköltsége, a közvetlen ráfordítás várhatóan eléri a 4 millió forintot. A 600 m2-es, 330 méter hosszú, 1,85 méterre szélesített járdaszakasz elkészítése jól halad, a kitűzött határidőre, június 30-ig be tudják fejezni a munkálatokat – tájékoztatott Veres Gábor, a kft. ügyvezetője.

Az új járdasíkban több villanyoszlop is áll, a Mandula és a Hunyadi út találkozásánál egyenesen a járda közepén. Az érintett oszlopok áthelyezését kezdeményezte a szolgáltatónál az önkormányzat.

A járdafelújítás időszakosan kellemetlenséget is okoz a Mandula út lakóinak, akik ennek ellenére örömmel fogadják a munkálatokat, lakókörnyezetük megszépülését és biztonságosabbá tételét.

Herbály Jánosné

2017-05-26 12:55