Májusi programok a Damiban

"Az iskolai környezettudatos hét" program sorozatban látogatást tettünk a 9-10-évfolyamokkal a társadalomismereti órákon, a helyi horgásztanyán, a Tisza-parton. Kovács János úr helyettes vezető a közel 65 éves horgászegyesületről-melynek 220 tagja van-  adott tájékoztatást, és a Tisza és környéke élővilágáról, a folyószakasz ökológiai állapotáról is fontos információkat tudtunk meg a fenntarthatóság érdekében.A kollégiumi tematikus foglalkozások sorában, a napokban több alkalommal téma volt a családok szerepe, jelentősége az egyének életében. A helyi önkormányzat  Családsegítő és Szociális Szolgáltató Központjának vezetője, Gonda Lajosné és munkatársa Szabadkai Tünde volt vendége a kollégistáknak, ahol bemutatták az intézményi szociális támogatás formáit, törvényi hátterét, a gyermekvédelmi hálózat, valamint a családgondozók munkáját.

A kollégium egyik legszebb hagyományos programja minden évben a végzős tanulók búcsúztatása, melyre május 3-án, szerdán került sor a diáktanács szervezésében. Útjukra engedtük a diákokat, melyet 40 galamb röptetése jelképezett. Sikeres vizsgákat, minden jót kívánunk a ballagó diáktársaknak.

A kollégisták szabadidejükben, a májusi szép időben kipróbálták az iskolai kerékpárokat, városnézésen vettek részt kisebb pihenőkkel. A fokozott étvágy csillapítására kellemes meglepetésként uzsonnapótlást kaptak a diákok a gyermekélelmezés központi konyhájától, melyet ez alkalommal is köszönünk.

A Művelődési Központ és Könyvtár foltvarró kiállítását tekintettük meg a kollégisták csoportjával. A csodálatos lakberendezési-és használati tárgyak, játékok, dekorációk, táskák látványa, a színek harmóniája kellemes érzést keltett valamennyi látogatóban.

 

 Kécskeiné Vad Ibolya

Tovább a képekhez  ›››

2017-05-23 10:59