„Vár-lak” programok a Játékvár Óvoda és Bölcsőde intézményeiben

Április 25-28-a között harmadik alkalommal rendeztük meg a „Vár-lak” programot a bölcsődében és az óvodákban, amelynek célja, hogy a beiratkozás előtt álló gyermekek, szüleikkel együtt bepillantást nyerjenek az intézményekben zajló tevékenységekbe, folyamatokba, ismerkedjenek a környezettel, az ott dolgozó felnőttekkel.Az idén is nagy lelkesedéssel készültünk ezekre a délelőttökre-délutánokra, kézműves tevékenységekkel, érdekes játékokkal, mozgásos játékokkal, vendégséggel vártuk a bölcsődébe, óvodába érkező „kisporontyokat”. Birtokba vehették a csoportszobákat, a tornatermet, az udvart, horgászhattak, gyurmázhattak, szebbnél szebb tészta és cukorka nyakláncot fűzhettek, játszhattak a só asztalnál, és mindent kipróbálhattak, amit csak szerettek volna.

A szülők rövid tájékoztatást kaptak az intézményekben folyó gondozó - nevelő - oktató munkáról, választ kaphattak a kérdéseikre, amelyek főként a napirendre, a szokásrendszerre, a napi tevékenységek megszervezésére irányultak.

Nagyon örültünk, hogy minden intézményben sok kisgyermeket fogadhattunk a szüleikkel, testvéreikkel együtt, és az előző évekhez hasonlóan most is sikeresek voltak a programjaink, amit mi sem bizonyít jobban, hogy haza sem akartak menni a gyerekek a bölcsiből és az ovikból!

Szeptemberben a beíratott apróságok ismerősként érkeznek majd hozzánk, ami nagymértékben segíti a beilleszkedésüket a közösségekbe.

Hovodzák Ferencné

Tovább a képekhez>>>

2017-05-16 10:49