Védett helytől a felnőttek világába – Elbúcsúztak a Dami ballagói

Közel nyolcvan Damis diákját búcsúztatta ballagási ünnepségén Martfű középiskolája 2017. május 6-án. A Szolnoki Szolgáltatási Szakképzési Centrum Damjanich János Szakképző Iskolája és Kollégiuma 2016/17-es tanévének végén rokonaik, hozzátartozóik körében öt osztályközösség köszönt el tanáraitól, diáktársaitól, az iskola termeitől, az itt kapott élményektől. Ahogyan a végzősök nevében Jordán József fogalmazott az ünnepélyen: „Amilyen hosszú volt az út, annyi szépet rejt a múlt. Nehezebb az elválás annak, aki több időt töltött el e falak között” – A ballagók között vannak, akik érettségizni jöttek, s erre készültek tudatosan két illetve négy éven keresztül; vannak, akik egy szakmát tanultak ki három év alatt, és vannak, akik érettségi utáni szakképzésben vettek részt.

Molnár Aranka ünnepi beszédében elmondta, fontos volt számukra, tanárok számára, hogy a diákok életének e fogékony esztendeiben mellettük álljanak, kísérjék őket. A tagintézmény vezetője útravalóul azt kívánta, hogy számukra is legyenek fontosak az itt kapott értékek, melyekkel a Damiban igyekeztek őket nevelni, s melyek talán segítséget adnak a későbbi időkben.

Osztályfőnökeik, Borza Andrea, Rusvainé Schneider Piroska, Lászlóné Fodor Csilla, Demecs Mária és Balogh Mariann a búcsúzás pillanataiban és a közelgő vizsgák izgalmaiban osztozva vezették diákjaikat az alma mater ballagási ceremóniáján.  

 „Most úgy hisszük, hogy egy védett helytől indultok a felnőttek világába. Erre készülünk néhány éve közösen.” – fogadta az iskola udvarán a ballagókat Molnár Aranka. 

Ünnepi beszédükben Tríz Vivien 12.A osztályos és Jordán József 14.A osztályos végzős tanulók hálájukat kifejezve idéztek emlékeket középiskolai éveikből. – „Most búcsúzunk egymástól, búcsúzunk barátainktól, tanárainktól, szakoktatóinktól, akik segítettek nekünk abban, hogy idáig eljuthassunk. Köszönjük a ránk fordított energiát, időt, türelmet, szeretetet, kedvességet és szigorúságot, mely építő jellegű volt. Köszönet illeti szüleinket, családtagjainkat, akik bátorítottak és bíztattak bennünket középiskolás éveink alatt, és megteremtették számunkra a feltételeket a tanuláshoz. Köszönjük.” – hallhattuk Jordán Józseftől.

,,Felnőttnek lenni jó, mert önállósággal jár, függetlenséget ad, de felelősséget is. Egyben nehéz feladat is, mert a bennünket körülvevő világban túl nagy a szabadság – szólt a ballagókhoz ismét az intézményvezető. – „Titeket az erős anyagiak hajszolása ne tévesszen meg. Kellenek a kapaszkodók, hogy megtaláljátok az élet igazi értékét.”

Az iskolai érdemeket méltatva az ünnepség folytatásában kiemelkedő eredményeikért, iskolai tevékenységükért, tanulmányi és közösségi munkájukért Molnár Aranka tagintézmény-vezető iskolai dicséretben, könyvjutalomban részesítette a legaktívabb tanulókat.

A Martfűi Középiskoláért Alapítvány Kuratóriumának dicséretét közösségi munkájáért Németh Máté László 12. a osztályos tanuló vehette át az ünnepségen.

A két év óta új szervezeti formában működő martfűi középiskola ballagásán a Szolnoki Szolgáltatási Szakképzési Centrum rangos elismeréseit is átvehették az arra érdemes végzős diákok. A centrum főigazgatósága képviseletében az intézmény dicsérő oklevelét Magyar Evelinnek és Soltész Nándornak nyújtotta át Bartha Örs.

Rendhagyó kezdeményezésként Rágyanszky István felajánlásában és a nevelőtestület döntése alapján tárgyjutalmat vehetett át Jordán József, aki az iskola egykori igazgatója, jelenleg önkormányzati képviselő elismerését kiemelkedő zenei és programozói tudásával érdemelte ki.

A zászlóátadás a búcsúzás iskolai hagyományait követve zárta a ballagási ünnepélyt, egy-egy szalag feltűzésével hagyva emléket a végzős osztályok Martfűn töltött Damis éveiről.

Magyar Mária

Tovább a képekhez ›››

2017-05-12 14:09