Triatlon – Tour de Tisza-tó

Idén is részt vettünk a Tour de Tisza-tó hagyományos kerékpáros körversenyen, 2017. május 6-án. A klub hat versenyzője teljesítette a 65 km-es távot.Eredmények: Botka Anikó megvédte tavalyi első helyét az U19-es mezőnyben (az abszolút női mezőny 302 célba érkezője közül 5.), miközben 5 percet javított a pályaidején.

Hornyák Döme előző évi bronzát cserélte be arany éremre (az abszolút férfi mezőny 847 célba érkezője közül a 13. hely, 4 azaz négy másodperccel lemaradva az elsőtől).

Csató Balázs két másodperccel később haladt át a célvonalon, mint Döme, s így 22. lett korcsoportjában.

Bakó Zsolt időeredményén hat percet javítva teljesítette a távot, 18. lett.

Botka Tibor hajszálra lemásolta tavalyi időeredményét, mely az 52. helyhez volt elegendő a legnépesebb férfi korcsoportban (302 fő).

Csató Gergely sajnos belekerült egy csoportos bukásba a legelején, ahol könnyebb sérülést szenvedett, sok időt vesztett, illetve a kerékpárja olyan technikai problémákkal küzdött, melyeket nem lehetett helyben orvosolni. Így is nagy akaraterőről tett tanúbizonyságot azzal, hogy végigment a pályán, s kategóriájában 9. lett.

A martfűi színeket képviselte még Horváth Zoltán, aki szintén a bukásból felállva az első bolyban ért be, remek idővel, s ezzel korcsoportja 13. helyét szerezte meg. Ifj. Hajas Tibor és Kovács Lajos is sikerrel vágott neki a versenynek.

Szép verseny volt, jövőre ismét megpróbáljuk.

MÚTK

2017.05.06 - Tour de Tisza-tó képek>>>

2017-05-09 13:54