„Próbáld ki, csináld meg, ismerd meg!” – Szakmák éjszakája a Damiban

Idén második alkalommal várta a szakmák éjszakáján szakmai, interaktív és szórakoztató programokkal a továbbtanulás előtt álló diákokat a Szolnoki Szolgáltatási SZC Damjanich János Szakképző Iskolája és Kollégiuma 2017. április 21-én 18-22 óra között.Ezen az estén az érdeklődők bepillanthattak a martfűi középiskolában folyó oktatásba, amely biztos jövőt, lehetséges életpáláykat kínál a számukra, a szakgimnáziumi képzés keretében az ügyviteli titkár, irodai titkár, kereskedő, informatikai rendszerüzemeltető, szoftverfejlesztő, valamint a szakiskolai képzés keretében a bőrdíszműves, cipőkészítő, eladó és a számítógép szerelő-karbantartó szakmák elsajátításával.

A „Szakmák Éjszakája” országos rendezvénysorozatot a Nemzetgazdasági Minisztérium kezdeményezésére szervezték meg a szakképzési centrumok, megismertetve a különböző szakmákat, népszerűsítve a szakképzést. A rendezvényre az általános iskolák 5-8 évfolyamos tanulóit, középiskolásokat és a felnőtteket is várták a szervezők.

Ezen a szakmai estén a martfűi középfokú oktatási intézmény is sok-sok izgalmas és érdekes program segítségével igyekezett minél több diáknak bemutatni az iskolát . A résztvevőket arra ösztönözték, hogy próbálják ki a szakmák érdekességeit, készítsenek közösen szakmai, interaktív programokat, ismerjék meg, hogy a környezetükben lévő szakképző iskola mit is adhat számukra.

Számos szakmai foglalkozásba, szórakoztató és sportprogramba is bekapcsolódhattak a fiatalok.  

Bemutatkoztak a környező cipőipari cégek, a GT cipő és a Lorenz Shoe Group Kft megismertetve a tevékenységüket, a cipővarrást, cipőtalpalást, a diákok a ritmikus gimnasztika és a futóverseny során átmozgatták magukat, tésztát gyúrtak és készítettek, ékszert készítettek valódi bőrből különböző technikákkal, katonai előadásokat hallottak és repülőgép szimulátorokon „repültek”. Kvízjáték keretein belül megismerkedtek a terítéssel és a rendezvények etikettjével is valamint ötletes ünnepi terítéseket is elkészítettek.  Vidám dekorációkat készítettek különböző anyagok felhasználásával. A különböző szakmai előadások során megismerkedtek más szakmákkal, foglalkozásokkal is. Ezen az estén a volt damis öregdiákok is találkoztak egymással, felelevenítve a közös iskolai diákéveket, a lányok szebbnél-szebb alkalmi frizurákat készítettek egymásnak, a fiúk pedig megismerték a számítógépes programok telepítésének módjait és a programozás alapjait is elsajátították ezen az éjszakán.

A Szakmák Éjszakája jelmondata: „Próbáld ki, csináld meg, ismerd meg!” Is jelzi, a szakmák kipróbálásának, megismerésének és az interaktív programoknak a fontosságát, mely elengedhetetlenek a helyes pályaválasztáshoz.

Ezen az estén a diákok megismerkedhettek a martfűi középiskolában oktatott szakmákkal, szakmai foglalkozásokkal és rálátásuk lett arra, hogy mit is nyújthat számukra a környezetükben lévő szakképző iskola.

Tovább a képekhez ›››

2017-05-04 14:44