Szentpéteri Csilla & Band Martfűn – „A zenét nem érteni, hanem megélni kell”

Igazi mediterrán, temperamentumos zenés este vendégei lehetettek mindazok, akik részt vettek a Szentpéteri Csilla & Band „Temperamento” című nagyszabású koncertjén, Martfűn, április 26-án. A virtuóz zongorajátékkal, izgalmas hangszer párbajokkal kísért egyedülálló produkció nagy sikert aratott városunkban is, mintahogyan koncertkörútja során is több tízezer embernek nyújtott már felejthetetlen élményt.Szentpéteri Csilla egyedülálló képességű előadóművész, zeneszerző. Tizenhét éve járja Európa színpadait kiváló zenésztársaival, virtuóz zongorajátékával szórakoztatva közönségét. Temperamento című koncertshow-ja szenvedélyes, klasszikus és progresszív egyszerre. A zongora mellett kiemelt szerepet kapnak a gitárok, a jazztrombita, a hegedű és az ütőhangszerek, mindezt ötvözve a könnyűzenei koncertek látványvilágával.

A neves zongoraművész és zenekara az ifjúsági korosztályt is elkápráztatta városunkban. Április 27-én a térség iskolásait várta a martfűi művelődési intézménybe a Szentpéteri Csilla & Band interaktív ifjúsági koncertje. A Láttad-e már a zenét? című országos ifjúsági koncertsorozat szintén kiváló zenei élményt nyújtott teltházas közönségének, megmutatva, hogyan lehet kalandozni stílusok és korszakok között, mindenféle zenei kötöttség nélkül. 

– Az egész missziómnak az a lényege, hogy minden városban ahol bemutatjuk a „Láttad- e már a zenét” látványkoncertünket, helyi tehetségek is fellépnek – mesélte a martfűi fellépései közötti szünetben a rangos zongoraművész, külön kiemelve az előadáson fellépő helyi táncosok, énekesek színvonalas produkcióját is.

   Vöröslakos Balázs az Ádám Jenő Művészeti Iskola növendéke oboán játszott, Székács Anna, a szolnoki Corvinka Néptáncegyüttes tagjaként szerepelt, a Martfűi József Attila Általános Iskola két tanulója, Holyba Luca, és Benedek Petra népdalokat énekelt, Stoica-Bodor Panna és Bene Angelika, a martfűi Modern Táncműhely növendékei, valamint Szilágyi Rebeka, a Szilver Tánc Sport Egyesület táncosának előadását is láthatta a közönség.

A 10-18 éves korosztályt célzó zenei program martfűi állomásán fellépő tanulók a koncert nyújtotta élményen túl abban az örömben is részesülhettek, hogy közös zenei produkcióban szerepelhettek Szentpéteri Csillával, aki mint mondta, három martfűi koncertjük számukra is élmény volt, ha tehetik, máskor is szívesen jönnek városunkba „örömzenélni”.

Magyar Mária

Tovább a képekhez ›››

Szentpéteri Csilla fotói facebookon ›››

2017-05-03 16:12