Húsvét tojáskereséssel és ünnepi körmenettel

Igazi élő nyuszikat is simogathattak a gyerekek az idei Húsvéti Családi Délutánon Martfűn, 2017. április 15-én, szombaton. A fűben és a bokrok között boldog örömmel fedezték fel a kicsik a becsomagolt csoki tojásokat, galambot reptethettek, kézműveskedhettek, kedvükre játszhattak, és a végén még cukorka is jutott a legügyesebbeknek.A gyerekek, miután végeztek a tojáskeresés belépőjét jelentő színezéssel, nagy örömmel és izgalommal keresték a Szent István téren időről-időre elrejtett csoki tojásokat. A Martfűn élő holland házaspár, Frits és Mieke Niessen kezdeményezésére indult program nyolcadik éve gazdagítja városunk gyermekes családjainak húsvéti ünnepét. Nagylelkű felajánlásuknak köszönhetően, ezúttal hétszáz csoki tojás bújt a fűben, a bokrok alján.

A kézműves játszóház, a tojásdíszítés, az álarckészítés, a kisállat simogató, az óvodások és az általános iskolások rajzaiból készült kiállítás, ezen a délutánon minden a Húsvétról szólt. A Városi Szabadidős Kör felajánlásaként és közreműködésével, hagyományos népi fajátékokat is kipróbálhattak a gyerekek.

A Városszépítő Egyesület tagjai gondoskodtak a nyuszikról és a galambokról. A szép fekete tapsifülesek simogatása és etetése mellett, a bárhonnan hazataláló galambokat is szélnek ereszthették a gyerekek.

Az édességekkel és ajándékokkal teletömött papírmasé figurák szétverése nálunk ugyan nem hagyomány, de annál népszerűbb játéknak bizonyult.

A sikeres, tartalmas, Húsvétot megszépítő gyermekprogram a Városi Szabadidős Kör és a Martfűi Városszépítő Egyesület, Martfű Város Önkormányzata és intézményei, kiemelten a Martfű Városi Művelődési Központ szervezésében jött létre.

A húsvéti ünnepkör martfűi egyházi alkalmai közül, április 16-án húsvétvasárnap a Szent Tamás-templomban tartott ünnepi szentmisén is jártunk, ahol a Római Katolikus Egyházközség körmenettel idézte Húsvét misztériumát, Jézus Krisztus föltámadását.

A Biblia szerint Jézus – pénteki keresztre feszítése után – a harmadik napon, vasárnap feltámadt. Kereszthalálával nem szabadította meg a világot a szenvedéstől, de megváltotta minden ember bűnét, feltámadásával pedig győzelmet aratott a halál felett.

A Húsvét egyben a tavaszvárás, a tavasz eljövetelének ünnepe is, amit a gyermekek számára tojáskereséssel és nyuszi simogatással, hangulatos családi programokkal igyekeztek szebbé, színesebbé tenni a Húsvéti Családi Délután szervezői.

Herbály Jánosné

Tovább a képekhez ›››

2017-04-26 08:30