Úszásoktatás „matrózporonty” avatással

Szinte minden gyermek megszokta, sőt megszerette a vizet az óvodák idei vízhez szoktatási programja segítségével, mesélte örömmel Gonda Istvánné az április 3-7-ig tartó tavaszi úszáshét utolsó napján. A Játékvár Óvoda és Bölcsőde pedagógiai programjába beépülve Martfű három óvodájának nagycsoportosai már évek óta ismerkedhetnek az úszás alapjaival. – Ez a program két részből áll, őszi és tavaszi időszakból. Ősszel és tavasszal egy-egy hetet itt töltünk az uszodában, és megpróbáljuk megtanítani azokat az alapelemeket, amelyek majd az úszás elsajátításához szükségesek – mondta el az intézmény vezetője, kiemelve, milyen sokat ügyesedtek a gyerekek az őszi kezdés után.

A tavaszi program zárásaként az óvónők játékos feladatokkal tették izgalmasabbá az ovisok uszodai délelőttjét, melynek végén minden kisgyermek elnyerhette a matrózporonty címet.   

– A vízhez szoktatási program persze nem jöhetne létre a támogatóink nélkül. Természetes, hogy az óvó nénik, dajka nénik munkája nagyon komolyan benne van ebben a tevékenységben, hiszen nélkülük nem is tudnánk megszervezni. Szakképzett úszásoktatóink vannak, ami költségekkel is jár, melynek terheit Martfű Város Önkormányzata és a Portyázó Porontyok Alapítvány vállalja. A programot Tomasovszky László, a Termál Spa tulajdonosa is támogatja – hangsúlyozta Gonda Istvánné.

Magyar Mária

Tovább a képekhez ››› 

2017-04-12 10:19