„Egy fotós látomásai” Barta András kiállításán

„Még a legcsekélyebb virág is többet, végtelenül többet mond mindannál, mit az egész emberiség eddigelé fecsegni és holt betűivel kifejezni képes vala.” – idézte gróf Széchenyi István gondolatait Asztalos Árpádné a Művelődési Központ 2017. április 4-én megnyitott kiállításán, mely Barta András martfűi amatőr fotós alkotásait tárja a nyilvánosság elé. Az ünnepélyes megnyitón közreműködött Bozorádi Mia klarinéton, zongorán kísérte Molnár Edina, majd Székácsné Tálas Gabriella felolvasott regényrészlete idézte a tiszavirágzás természeti szépségét.

 „Egy fotós látomásai” – ezt a címet kapta a gyűjtemény, melynek minden egyes darabja a természet megannyi csodájaként tükrözi vissza alkotóját.

Barta András visszaemlékezése szerint már gyermekkora óta szereti, figyeli környezetét, amikor csak teheti, a természetben tölti szabadidejét, ismerve, mi a jó a benne élő növényeknek, állatoknak.  

A fotózás szépségének felfedezése már a 70-es évektől kíséri életét, folyamatosan fejlesztve tudását, technikai és alkotói szemléletét.

„Vár, elmélyül a tájban és meglátja a tökéletességet, a harmóniát a harmatos virágban, a gombák gazdag formavilágában, a kismadárban, a templomtornyon átszűrődő reggeli fényben. Képei igényesek, jól kidolgozottak, kiválóan szerkesztettek” – fogalmazott megnyitó beszédében az intézmény igazgatója.

Barta András alkotói munkáját nem csak a természet szeretete határozza meg, hanem mindaz a „látomás” is, mellyel a pillanatokat papírra vetíti, és örök lenyomatként megosztja azokat másokkal is. Ezúttal a Művelődési Központ galériáján, ahol három héten át, április 25-ig tekinthetik meg a tárlatot az érdeklődők.

A kiállítás létrejöttéért a művelődési intézmény és a martfűi támogatók, barátok segítségéért is köszönetét fejezi ki az alkotó.

Magyar Mária

Tovább a képekhez>>>

2017-04-10 15:18