Mezei futás – Martfűi triatlonosok a Diákolimpia országos döntőjében

Ismét Martfűn rendezték meg a Mezei Futás Diákolimpia Megyei döntőjét, 2017. március 28-án. 561 célba érkező teljesítette a különböző korcsoportokban a kijelölt távot. A tét az országos döntőre való kijutás volt, melyet egyéniben az első négy versenyző illetve csapatban az első kettő vívhatott ki.Már több éve a Martfűi Úszó és Triatlon Klub rendezi a versenyt a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesülettel, illetve a Martfűi József Attila Általános Iskolával közösen. Idén is szép számmal érkeztek segítők a Damjanich János Szakképző Iskolából is ezen a szép tavaszi napon.

Ez a rendszer alapvetően iskolák közötti versenyt jelent, így klubunk versenyzői is több általános iskoláért és középiskoláért (Martfű, Tiszaföldvár, Törökszentmiklós, Szolnok) hajtottak. Nem is kevés sikerrel, hiszen összességében 7 egyéni érem került hozzánk: Németh Noémi, Tóth Zalán, Németh Csaba, Botka Anikó első helyezett, Hornyák Döme második helyezett, míg Danku Botond és Csató Gergely harmadik lett korcsoportjában.

Csapatban aranyérmet ért el a Bakó Ferenc, Csüllög Marcell, Tóth Zalán, Pápai Péter fémjelezte csapat, kiegészülve Bodzsár Balázzsal és Deák Gergővel a gyermek korcsoportban. Ugyancsak a dobogó legfelső fokára állhatott az ifik között a Németh Csaba, Hornyák Döme, Kovács Levente összeállítású csapat, akiket Csillag Bence erősített. A juniorok versenyében Bácsmegi Boglárka martfűi versenyző is kijutott a gödöllői országos döntőre, bronzérmet szerezve a megyei versenyen.

Gratulálunk a klub és az iskola további szépszámú versenyzőjének, akik ugyan nem értek fel a dobogóra, de mindent megtettek a sikerért. Igaza lehet korunk egyik legnagyobb sportolójának, Cristiano Ronaldo, aki azt mondta: Az igazi bajnokok azok, akik az utolsó leheletükig küzdenek.

Martfűi Úszó és Triatlon Klub

Tovább a képekhez>>>

2017-04-04 15:19