Képeivel üzen a világnak

Elvarázsolt világba csöppenhet, aki április hónapban a Művelődési Központ kiállítótermébe látogat. A grafika szakos végzős hallgató, Vígh Virág „A minden titkok képei” címmel rendezett kiállításán keresztül mutatja meg, mennyire sokszínű és összetett az univerzum, ami minket is körbevesz, de amit ő talán jobban megfigyel.Az ő világában nem minden fekete vagy fehér - a szavak valódi értelmében sem -, nem minden jó vagy rossz. Ahogyan rajztanára, Horváth Erzsébet Alma a kiállítás megnyitón kiemelte: „valóságra nyitja a kíváncsi szemlélő kutató tekintetét”. Új megvilágításba helyez képregényeket, ismert szépirodalmi műveket, amikor képeivel meséli el saját benyomásait.

Asztalos Árpádné a Művelődési Központ igazgatójaként úgy véli, fontos lehetőséget adni a fiataloknak a bemutatkozásra, hogy bátorítást és visszajelzést kapjanak a további alkotáshoz. Az intézmény „fiatalok galériája” programja erre kínál teret az ifjú művészeknek.

A 2017. március 24-én megtartott kiállítás megnyitót Virág húga, a 9 éves Nagy Zorka által előadott Shakespeare mű: a Boszorkánydal, és a martfűi Street Feelings Break csoport előadása színesítette, melyek hangulata és ritmusa jól illeszkedett a kiállítás képi világába.

Köszönet a kiállításért Vígh Virágnak, és további sikereket kívánunk neki!

A kiállítás április 23-ig megtekinthető az intézmény emeleti kiállítótermében.

Eiler Zita

Tovább a képekhez>>>

2017-03-29 14:47