Ünnepi Kórushangverseny – Tisztelgés a hősök előtt a zene nyelvén

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc alkalmából 2017. március 15-én Ünnepi Kórushangverseny várta a kórusmuzsika kedvelőit a Művelődési Központ pódiumtermében. A hangversenyen közreműködtek a Kossuth Úti Nyugdíjasklub Népdalköre, a Martfű Városi Nőikar, zongoraszólóval Botka Julianna, valamint a Tiszaföldvári Férfikórus Egyesület. Zongorán kísért: Szabó Tímea.Az  1979-ben alakult Martfű Városi Nőikar  élén 35 évig a kórus alapító karnagya, Bozorádi János zenetanár  állt. A vezetést és a karmesteri pálcát 2015-től Szabó Zsolt karnagy vette át. Az elmúlt évek során több arany fokozatú és fesztiváldíjas minősítést ért el a kórus, hazánkban és külföldön egyaránt.

Gyakran szerepelnek városi ünnepségeken, kiállítások megnyitóján, jótékonysági, egyházi és állami rendezvényeken. Az elmúlt évek szakmai eredményeiből a legbüszkébbek a Riva Del Garda-i Nemzetközi Kórusversenyen elért ezüst diplomára és a kórus „Hangverseny Cum Laude” minősítésére.

Botka Julianna zongorajátéka is színvonalas zenei élménnyel gazdagította a hangversenyt. A Debreceni Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskola ötödéves művésznövendéke 2. osztályos korában kezdte meg zenei tanulmányait az Ádám Jenő Zeneiskola Martfűi Tagozatán. Tehetségével, szorgalmával sikeres felvételt nyert a debreceni zeneművészeti szakközépiskola zongora tanszakára. Az elmúlt években több tanszaki hangversenyen és a Debreceni Egyetem koncertjein szerepelt kiváló zongorajátékával.

A kórushangverseny végén, a forradalom hősei előtt a zene nyelvén is tisztelegve hangzott fel a női és férfikar előadásában a szózat.

Magyar Mária

Tovább a képekhez>>>

2017-03-27 16:17