Tovább a táncos sikerek útján a Hegyes Bertalan - Kis Violetta páros

A felnőtt korosztályban versenyző Hegyes Bertalan János és Kis Violetta többszörös magyar bajnok tíztáncos pár sok munkával, szép sikereket elérve zárta a 2016. évi versenyszezont. Az idei év is jól indult számukra, tíztánc kategóriában, magyar bajnokként, ismét a dobogó legfelső fokára állhattak.Számos rangos hazai és külföldi verseny színesítette a páros tavalyi évét. Áprilisban, Moszkvában a nemzetközi felnőtt latin versenyen 5. helyen, októberben Hajdúböszörményben a latin ranglistán 2., novemberben Szombathelyen az Isis Open nemzetközi versenyen 1., Rigában a Tíztánc Openen 13., Bécsben a Tíztánc Világbajnokságon az országok között 17. helyen zárták a versenyt. Decemberben, Ukrajnában a nemzetközi tíztánc versenyen 3., az International Open versenyen standard kategóriában 11. helyezést ért el a páros.

A magyar bajnokságok idei versenysorozata is lezajlott már, ahol Berci és Letti tíztánc kategóriában megszerezte a magyar bajnoknak járó trófeát.

Sokat készültek erre a versenyre, Spanyolországban és Bécsben is edzőtáboroztak előtte, hiszen a magyar bajnokságok a hazai kiemelt versenyek az év elején. Ezek alapján dől el, hogy kik juthatnak ki az Európa- és Világbajnokságokra.

További sikerekkel folytatódtak az idei magyar bajnokságok a táncospár számára. A latin és a standard magyar bajnokságokon egyaránt 3. helyezést értek el. Ettől többet vártak volna el maguktól, azonban az elmúlt időszak mozgalmasságát tekintve nagyon szép eredménnyel sikerült zárniuk a magyar bajnokságokat.

Komoly és alázatos munkával készülnek fel minden versenyükre. A táncos edzések mellett erőnléti edzést is tartanak, ami kondi és balett edzésekből áll.

Berci és Letti 2016 szeptembere óta a Claudius Budapest Táncsport Egyesület versenyzői.  Több mint tíz év után köszöntek el a Szilvertől. Az egyesületnek és tanáraiknak, különösen László Csabának sokat köszönhetnek.

A páros finanszírozási okok miatt döntött az egyesületváltás mellett. Ez a változás a sportéletük teljes átszervezésével járt, hiszen jelenleg mindketten Budapesten élnek, a Táncművészeti Főiskola hallgatói. Az elmúlt időszak új edzésprogramjuk kidolgozásával és új tanárok bevonásával telt. A jelenlegi felkészülésüket Tóth Orsolya, Benedetto Capraro, Asis Cahjednouri és Bánhidi Petra segítik.

Az idei évben a legfontosabb versenyük a Tíztánc Világbajnokság lesz, amit október 7-én rendeznek meg Franciaországban. Addig is minden hazai versenyen elindulnak, illetve a fontosabb külföldi versenyeken is részt vesznek.

A sikeres táncospáros a világranglistán felnőtt standardból 2051 páros közül a 141. helyet, felnőtt latinból 2412 páros közül a 85. helyet, tíztáncból 2000 páros közül a 44. helyet tudhatja magáénak.

Közeli terveik között szerepel, hogy nyáron Németországba, Olaszországba és Spanyolországba is eljussanak edzőtáborozni, illetve új tanárokat szeretnének bevonni a felkészülésükbe. Távoli célként a világbajnoki döntőbe jutást tűzték ki maguk elé.

Berci és Letti számára most a saját felkészülésük a legfontosabb, de a tánc és az iskola mellett igyekeznek időt fordítani a junior korosztályú párok segítésére, felkészítésére is.

Gratulálunk a páros kiváló eredményeihez, és sok sikert kívánunk nekik a további megmérettetéseken!

Tóth Szabina

Tovább a képekhez>>>

2017-03-07 13:42