Megyei Gazdasági és Foglalkoztatás Fejlesztési Stratégia készült

Ülést tartott 2017. február 28-án a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Foglalkoztatási Paktum. A Fórum tagjai elfogadták a projekt megalapozó dokumentumait, a Megvalósíthatósági Tanulmányt és a megye Gazdasági és Foglalkoztatás Fejlesztési Stratégiáját – tájékoztatott a JNSZ Megyei Önkormányzat Paktumirodája.Ahogy azt Kovács Sándor, a Foglalkoztatási Paktum Irányító Csoportjának elnöke köszöntőjében elmondta, a JNSZ Megyei Önkormányzat, a J-N-SZ Megyei Kormányhivatal és a J-N-SZ Megyei Önkormányzati Hivatal alkotta konzorcium „Foglalkoztatási-gazdasági együttműködések megvalósítása Jász-Nagykun-Szolnok megyében” című projektje fontos állomásához érkezett. A megvalósíthatósági tanulmány és a stratégia elfogadásával lezárult az előkészítő szakasz, és kezdetét veheti a projekt megvalósítása.

Karancsi Tamás, a J-N-SZ Megyei Területfejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. ügyvezetője a Megvalósíthatósági Tanulmány ismertetésekor elmondta, a dokumentum – mely széleskörű partnerségi együttműködés keretében készült el – a stratégiai célok eléréséhez kapcsolódóan mutatja be a projekt megvalósításának kereteit.

Az ülésen, a J-N-SZ Megye Gazdasági és Foglalkoztatás Fejlesztési Stratégiáját bemutató előadásban elhangzott: a Foglalkoztatási Paktum 2020-ig tartó munkáját megalapozó fejlesztési dokumentum célja, hogy iránymutatást adjon a munkaerő-piaci szereplők számára a megye foglalkoztatási színvonalának növeléséhez, a munkanélküliség mérsékléséhez és a munkavállalási aktivitás fokozásához. A stratégia összefoglalja a megyei foglalkoztatási partnerség fejlesztési elképzeléseit és bemutatja az azok megvalósítására tervezett beavatkozásokat.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Foglalkoztatási Paktum képzések szervezésével, a célcsoportnak és a munkáltatóknak nyújtott támogatásokkal, a helyi termékek készítésének és fogyasztásának ösztönzésével, a gyakorlatorientált szakképzések propagálásával hozzájárul a gazdaság valós igényeinek megfelelő szakképzett munkaerő biztosításához, a munkaerőhiány csökkentéséhez, illetve a foglalkoztatási szint növeléséhez.

2017-03-01 13:37