Szívünk megtelt hálával” – Közel hatmilliós adomány martfűieknek a Béres Alapítványtól

Február közepén váratlanul nagy ajándék, 5,8 millió forintos adomány érkezett Martfűre a Béres Alapítvány jóvoltából. Vass Éva önkormányzati képviselő közbenjárásával már nem először nyújtott segítséget termékeivel a Béres Alapítvány, most azonban, a közel hatmilliós felajánlásnak köszönhetően, 1320 béres termék kerülhet kiosztásra városunkban.Pár évvel ezelőtt Vass Éva a Martfűn nehéz helyzetben élők gondjainak enyhítésére kereste fel a Béres Alapítványt. Mint mondja, kérése meghallgatásra talált, az így kapott félmilliós összegű felajánlásból már sokan részesülhettek korábban is. 

– Ebben az évben ez a csodálatos, nagy mennyiségű adomány óriási nemes gesztus, amit ezúton is szeretnék megköszönni a „Béres Alapítvány a Teljes Életért” illetékeseinek, elsősorban Béres Klára elnök asszonynak – emelte ki a képviselő asszony.

Vass Éva 2016-ban önkormányzati képviselőként indítványozta, hogy az idősebb korosztály körülményeire, rászorultságára, szociális helyzetére való tekintettel készüljön egy felmérés. Az időskorúak helyzetét feltáró szociális térkép készítését helyi civil szervezetek társadalmi munkában vállalták fel.

– Martfű lakosságában, ha megvizsgáljuk a fiatal és az idős korosztály arányát, ez az arány nagyon eltolódik az idős korosztály felé – mondta el Vass Éva. – Martfűn a 18 év fölötti népesség száma jelenleg 5600 fő, a 60 év feletti népességszám kb.1822 fő. Ennek a rétegnek a segítése céljából kerestem meg az alapítványt, és ők ilyen csodálatos választ küldtek. Megérkezett egy autó, és egy ismerős segítségével behozták ezeket a nagy csomagokat, a szerződéseket megmutatták, ami alapján a birtokunkba kerültek ezek a termékek, melyeket mindenképpen a rászoruló, idős és egészségügyi gondokkal küszködő embereknek juttatunk el. A szétosztását én szeretném kézben tartani, mert ígéretet tettem, hogy senki nem marad ki.

Levélben már a Béres alapítványnak és az elnök asszonynak megköszöntem, de ismételten szeretném elmondani, hogy a szívünk tényleg megtelt hálával. A szó szoros értelmében könnybe lábadt a szemem, amikor kibontottam ezt az adományt. Köszönjük szépen, és ígérhetem, hogy azokhoz az emberekhez juttatjuk el, akiknek szükségük van rá.

A háromféle készítmény szétosztása a Jóreménység Klub, a Gyermekjóléti és Szociális Szolgáltató Központ valamint a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Martfűi Csoportja összefogásával valósul meg.

Magyar Mária

2017-02-16 13:58