A betegekért és a betegségek megelőzéséért tevékenykedünk

A Jóreménység Klub Egyesület tagjai huszonhárom éve törekszenek arra, hogy a környezetükben élőkhöz eljusson az a jó hír, hogy a daganatos betegségből meg lehet gyógyulni. Az időben felfedezett rákos megbetegedés gyógyítható. Ahhoz pedig, hogy időben felfedezzék a betegséget, rendszeresen részt kell venni szűrővizsgálatokon.Az elmúlt évben Martfű Város Önkormányzatának támogatásával több szűrővizsgálatot is szerveztünk. Az önkormányzat 300.000,- Ft-ot biztosított költségvetésében méhnyakrák szűrésre. Ebből 60 személy szűrését tudtuk biztosítani. A vizsgálatokra tavasszal és ősszel került sor.

Az egyesület a civil szervezeteknek biztosított keretből 100.000,- Ft-ra pályázott, és meg is kaptuk a támogatást. November hónapban közel 80 jelentkező vizsgálatát végezte el dr. Gondos Anikó szemész főorvos. Hat főnek további vizsgálatokra van szüksége, egy személynél pedig megállapította a már kialakult zöld hályog betegséget.

 Pályázott még egyesületünk felnőttképzés, szupervízíó támogatására, ami nagyban hozzájárul egyesületünk további sikeres működéséhez, az egyesületi tagok összefogásának erősítéséhez.

Jelentős esemény klubunk életében a minden év októberében megrendezett Europa Donna Nap, szakmai előadásokkal, mellrák elleni sétával. Ezt a programunkat a Rákbetegek Országos Szervezete 100.000,- Ft-tal támogatta, Martfű Város Önkormányzata pedig a vendéglátáshoz járult hozzá 30.000,- Ft-tal.

Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelőhöz még 2016 januárjában pályáztunk működési támogatásra. Pályázatunk értékelésénél várólistára kerültünk, és azt hittük, nem kapjuk meg a minisztériumi támogatást, de karácsony előtt, december 23-án számlánkra érkezett 250.000,- Ft, az egyesület működési céljaira.

A Béres Alapítvány, a Teljes Életért Közhasznú Szervezet 2016 májusában 100 doboz Activál 50+ filmtablettát adományozott egyesületünk és a Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével – 527.000,- Ft értékben – Martfű lakóinak.

Egyesületünk tagjai több nívós szakmai konferencián, rákbeteg szervezetek egészségfórumain vettek részt az elmúlt évben. Minden hónapban megtartottuk klubnapunkat, amelyeken több alkalommal is volt kreatív tevékenykedés, kézimunkázás, foltvarró technikák tanulása, gyöngyfűzés, egészségügyi tanácsadás. Kirándultunk Szentendrére, Tiszavárkonyba. Részt vettünk a város kulturális rendezvényein, kiállítás megnyitó ünnepségeken, civil szervezeti rendezvényeken.

A 2016-os rendelkező évi személyi jövedelemadó 1%-ából 104.529,- Ft-ot kaptunk. Támogatóinknak köszönjük, hogy nekünk ajánlották személyi jövedelemadójuk 1%-át, kérjük, ebben az évben is támogassanak bennünket!

2016-ban a Csüllög és Társa Kft. pénzadománnyal támogatta egyesületünk céljainak megvalósítását. Ezúton is köszönjük támogatásukat!

Máté Gizella

2017-02-07 13:29