„VILÁGOKON ÁT” – Lőrincz Gabriella és televíziós sorozata Martfűn

„A világot mindig az új, a megszokottól eltérő vitte tovább. Futtassunk hát végig szokatlan gondolattársításokat, fogalmakat, az új felismerések reményében – ezen gondolatokkal ajánlotta népszerű televíziós sorozatát Martfűn Lőrincz Gabriella. A Magyar Televízió egykori bemondója 2017. február 2-án mutatta be első alkalommal érdeklődő közönségének a 12 részes sorozat első filmjét, melyben rendezőként, szerkesztőként az emberi élet nagy és örök dilemmáit veszi sorra beszélgetőtársaival.A filmekben megszólalók, hazai szellemi életünk közismert szereplői, többek között: Müller Péter, Popper Péter, Jankovics Marcell és más jeles gondolkodók mellett a tehetséges fiatal nemzedék képviselői keresik a válaszokat az anyag, tér és idő, a keletkezés és elmúlás, a vágyak, kísértések, tudatosság témában.

–            Valami értelme és célja ennek az egész világnak lennie kell, ahhoz, hogy a mi életünk is értelmes legyen benne. Ezt én nem állítom. Ez egy kérdés, ennek mentünk utána ebben a sorozatban – hangsúlyozta Lőrincz Gabriella, aki szerint az is nagy szó manapság, hogy a filmekben szereplő fantasztikus emberek – akik 30-40 évet szenteltek ezekre a témákra –, minden ellenszolgáltatás nélkül vállalva osztották meg a nézőkkel mindazt, amit tudnak a világról.

A létezésünk nagy kérdéseit a tudományok tükrében vizsgáló televíziós sorozat kéthetente csütörtökönként, még további 11 érdekesnek ígérkező találkozással folytatódik, legközelebb február 16-án, 17 órakor, Polaritás - A kétarcú valóság címmel.

A FILM-ESTÉK ingyenes alkalmaira mindenkit vár a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár. Részletes program a www.martfu.hu oldalon található.

Magyar Mária

Tovább a képekhez ›››

2017-02-07 09:52