Évindító közösségi találkozó, dallal, tánccal, jókedvvel

Új Évet Köszöntő Ünnepségre várta a helyi és a térségi baráti nyugdíjas közösségek tagjait a Martfű Városi Nyugdíjas Egyesület 2017. január 27-én. Kun Lajosné Évike, a nyugdíjas egyesület vezetője a rendezvény céljához illeszkedően kívánt az ünnepség kétszázhúsz résztvevőjének jó szórakozást és boldog új évet!A martfűi társklubok mellett Kengyelről, Öcsödről, Kunszentmártonról, Homokról, Tiszaföldvárról és Rákóczifalváról is szép számmal érkeztek vendégek, magukkal hozva közösségerősítő jókedvüket.

Az évindító rendezvény házigazdájaként Gonda Istvánné köszöntötte a vendégeket, kiemelten a megyei nyugdíjas érdekvédelmi és kulturális szervezetek vezetőit és a házigazda nyugdíjas egyesület állandó segítőit.

A köszöntések sorát dr. Papp Antal polgármester folytatta, kitérve az új esztendőben eddig elvégzett önkormányzati teendőkre. A pénzügyi terv elkészítése kiemelt feladat az év ezen időszakában, amely a helyi nyugdíjas civil közösségek önkormányzati támogatását is meghatározza.

–                   Örömmel jelzem, hogy civilszervezeteink számára az idei évben is meglesz ugyanaz az önkormányzati támogatás, mint ami tavaly volt. Büszkék vagyunk rá, hogy támogatni tudjuk nyugdíjas klubjainkat.

Jó ilyen rendezvényeken részt venni, és látni, hogy jókedvük van, szeretnek itt lenni, szeretnek Martfűn lenni – fogalmazott városunk polgármestere.

–                   Mi vár ránk ebben az esztendőben? Milyen változások, kihívások várhatóak az országban, mire lehet számítani, mire készüljön fel egy nyugdíjas? – vetette fel Gonda Istvánné a sokakban megfogalmazódó gondolatokat. – Nem könnyű már ebben az életszakaszban a változásokat jól fogadni, megfelelni az új elvárásoknak. Az én tapasztalatom, hogy mindent sokkal könnyebben lehet megoldani, ha összetartunk, segítünk egymásnak, ha nem hagyjuk, hogy elveszetté váljanak embertársaink. Ebben Önök kiváló példát mutatnak saját, de a fiatalabb korosztályoknak is.

Martfű Város Önkormányzatának nagyon fontos, hogy az itt élő szép korúak jól érezzék magukat a városban, megtalálják közéleti helyüket, sportolási, kulturális és szórakozási lehetőségeiket – erősítette meg Gonda Istvánné. Az alpolgármester köszönetét fejezte ki a házigazda nyugdíjas egyesületet irányító Kun Lajosné Évike valamint vezető- és klubtársai előző évi közösségépítő és városunkat segítő, szépítő tevékenységéért is.

A Martfű Városi Nyugdíjas Egyesület Új Évet Köszöntő Ünnepsége a felhőtlen szórakozás jegyében telt. Egymás után léptek színpadra a vendégek verssel, dallal, a hangulatindító műsorokat pedig a közös éneklés, a tánc és a jóízű beszélgetések váltották, egészen késő estig.

Herbály Jánosné

Tovább a képekhez ›››

2017-02-02 14:39