„Életem versből falazott ajtó, tégla a szó…”

A magyar kultúra napjához kapcsolódva, ebben az évben is martfűi alkotó verseskönyvét mutatta be a Városi Könyvtár. Stonawski József és Egyebek mellett c. kötete 2017. január 24.-én volt az irodalomkedvelők vendége.Vidáman komoly líráját, egyedi költészetét hűen, értőn mutatta be Venczelné Polgár Anna, kulturális műsoraink visszatérő vendége. A filmes gegekkel, színházi elemekkel átszőtt könyvbemutatón gondolatban végigsétáltunk a kiadvány „főutcáján”. A filmklub ihlette versek, kórházi rímes-rémes látleletek, rehabilitációs tornamutatványok mellett a hétköznapi élet apró csodái is megtalálhatók e tágas téren.

„Életem versből falazott ajtó, tégla a szó…” írja egyik versében, s valóban, nincs olyan téma, amit ne falazna be és ne nyitna rá ajtót. Nekünk. Könyvét olvasva együtt lehetünk vele, ahogy várja haza Klárikát a feleségét, ihletőjét, művésztársát. Ahogy gyalog, kerékpárral, vonaton, buszon barangol a természetben és településeken át.  

A házaspár rendszeresen látogatja a helyi kulturális eseményeket, ünnepi napokat, mindez jó néhány vers témája is. Többek között ezért esett a választás a Rongyszőnyeg együttes két dalára, melyek méltón keretezték a rendezvényt. Mozgékony, hajlékony lírája, életképei tükröt mutatnak olvasóinak – Lássuk meg benne magunkat!

K.É.

Tovább a képekhez>>>

2017-02-01 14:35