Pici tollacskák… avagy az Angyalok városa igenis létezik

Csak haladtunk csöndesen, gyönyörködve, célirányosan, mind a 240-en, s egyszerre csak beléptünk az Angyalok városába. Nem is tudtuk, hogy ez az, mivel az angyalokat nem láthatja a szemünk. Csak annyit láttunk, csak annyit éreztünk, hogy csodálatosan szép. És megálltunk. Szöveget tanultunk, nevettünk, bohóckodtunk, énekeltünk, táncoltunk… mi gyerekek. Festettünk, vágtunk, koreografáltunk, hangosítottunk, olvasópróbáztunk… mi felnőttek. Készültünk a nagy napra. Vártunk valakire. Egy Angyalra, vagy több százra. Szerettük volna látni szemük csillogását, vágytunk erőt meríteni mosolyukból, kívántuk hallani hangjukat.És abban a pillanatban megnyílt a szívünk, és az angyalok észrevétlenül mellénk léptek, egyenként, lábujjhegyen, és belerakták kincseiket a szívünkbe. A szülők, akik fáradhatatlanul, önzetlenül álltak helyt a büfében, jelmezt varrtak, sütöttek, főztek, vásároltak. A nagylelkű támogatók, akik anyagi és tárgyi felajánlásaikkal segítettek minket. Lelkes vendégeink, akik három előadást tapsoltak végig rendületlenül, és akiktől a legnagyobb kincseket kaptuk, amiket kaphattunk. A jóságot, a szeretetet és a sikert.

De a színpadon, a nagy napon mi gyerekek, és a színpad mögött, mellett mi felnőttek nem csak kaptunk, tanultunk is.

Mi gyerekek megtanultuk, hogy a Mikulás és az Angyalok össze is költözhetnek, megtanultuk, hogy adni sokkal jobb érzés, mint kapni, és megtanultuk, hogy közösséghez tartozni a legjobb dolog a világon. Megtanultuk, hogy szárnyak nélkül is lehet repülni, megtanultuk, hogy a családunk a legnagyobb támaszunk és megtanultuk, hogy a karácsony csodaünnep a szívünkben.

Mi felnőttek megtanultuk, hogy a gyerekek fantasztikus, angyal küldte teremtmények. Angyal küldte mindannyijukat, sok pici tollacskát a szárnyaiból. És már tudtuk, amit eddig is éreztünk, az Angyalok gondolnak ránk, fontosak vagyunk nekik. És, hogy már nem leszünk többet szomorúak… a pici tollacskák szárnyakat adnak… neked is.

Köszönjük a szülőknek, támogatóknak, vállalkozóknak, magánszemélyeknek, hogy hozzájárultak mesejátékunk sikeréhez. Az előadás teljes bevételét a gyerekek érzelmi, testi és értelmi fejlődésére fordítjuk!

a „Tehetséges Tanulókért Alapítvány” Kuratóriuma

Támogatóink voltak:

Bélteki Tibor, Balogné Somodi Anikó, Bognár Brigitta és a Szülői Munkaközösség, Borbély István, Csík Zoltánné (Gabi), Deszán Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., Farkas & Farkas Kft.(Varga Erzsébet és Farkas Zsolt), Intézményünk osztályai: (1.a,1.b,2.a,2.b,3.a,3.b, 4.a,4.b,4.c,5.a,5.b,5.c, 6.a,6.b,6.c,7.a,7.b,8.a,8.b,8.c), Kovácsné Gál Márta és Kovács Zsolt, Lilla Papír - Írószer (Gál Attila), Martfű Média, Oros Róza, Rágyanszky István, Szilágyiné Árvai Éva és Szilágyi Imre, Torony ABC - Kecskés Attila.


2017-01-10 16:36