Szalagavatón ünnepelték a végzős Damisokat

,,Az utakat sokáig nem érti meg az ember, sokáig csak alkalomnak tekintjük, lehetőségnek. Egy napon megtudjuk, hogy az utaknak értelmük van: elvezetnek valahová. Nemcsak mi haladunk az utakon; az utak is haladnak velünk” – idézte Márai Sándor gondolatait a martfűi középiskola igazgatója az intézmény szalagtűző estélyén, melyen azt kívánta szeretettel minden végzős diáknak, hogy találják meg saját útjukat, ami sikereket és boldogságot hoz felnőtt életükben. 2016. december 9-én, péntek este tartotta szalagavató rendezvényét Martfű nagy múltú középiskolája, a Szolnoki Szolgáltatási SZC Damjanich János Szakképző Iskolája és Kollégiuma. A végzős diákok és tanáraik hagyományos szalagtűző estje már a közelgő búcsúzás jegyében telve zajlott, családtagok és barátok körében ünnepelve a meghitt pillanatokat.

Az eseményt városunk vezetői mellett jelenlétével, gratulációival és ajándékával Kalmár Andrea a Szolnoki Szolgáltatási Szakképzési Centrum főigazgatója és Polgár Piroska  szakmai főigazgató-helyettes is megtisztelte.  

A végzősöket osztályfőnökeik Rusvainé Schneider Piroska, Lászlóné Fodor Csilla, Demecs Mária és Borza Andrea tanárnők kísérték, vezették a régóta várt jeles alkalmon, ahol a diákok nevében Németh Máté mondott köszönetet az iskolai évekért, élményekért, tanáraik munkájáért, a gondoskodásért.

–      A középiskolás éveinket jelző szalagot a mai naptól büszkén viseljük valamennyien, mi végzős ,,Damisok”. Az itt töltött idő alatt rengeteg válasz reflexszerűen pattant ki a fejünkből, ha valami rosszaságról vagy csínytevésről volt szó. Olyan kapcsolatokra tettünk szert, melyeket soha nem feledünk el, és remélem nem is érnek majd véget; barátok, barátnők, szerelmek, haverok és jó emlékek. Használjuk ki, használjátok ki még ezt a rövid időt, amelyet a barátaitokkal tölthettek, mert hamarosan máshol folytatjuk a tanulmányainkat – hangzott el az ünnepi beszédek sorában.

–      Ezen a napon néhány percre, egy fél órácskára meg kell állni, ünnepelni kell, hiszen néhány hónap, és már nem a Dami diákjai lesztek, hanem elindultok a nagybetűs életbe, munkát vállaltok, tovább tanultok – szólt az ünnepeltekhez Molnár Aranka igazgatónő. –  Én azt kívánom, hogy amikor rápillantotok a ma feltűzött ünnepi szalagra, akkor jusson eszetekbe, hogy végzős diákok vagytok, hogy van dolgotok itt az iskolában, és van cél, van továbblépés az iskola után. Ebben a kis szalagban legyen benne mindenki: legyenek benne az osztálytársak, legyenek benne a szaktanárok, az osztályfőnökök, és legyen benne a család. Mindannyian benne vagyunk ebben az apró szalagban, mindannyian bízunk bennetek. Kiérdemeltétek a bizalmat. A következő hónapokban még egy nagy hajrá, amihez mindenkinek jó tanulást, jó vizsgára felkészülést kívánok, és sok sikert a vizsgák után az életben. A mai estére pedig sok-sok örömöt, boldogságot, szép táncot és jó szórakozást kívánok!

A 2016-17-es tanítási évben négy osztályközösség tagjainak tűzte fel osztályfőnökük az iskola szalagját, melynek viselése az iskolához fűződő szoros viszonyt, az összetartozást és a felnőtté válást is szimbolizálja.

A szalagok hivatalos feltűzését a szalagavató várakozással és izgalommal teli szép pillanatai, a keringő követte.

Szülők, rokonok is részesei lehettek az ünnepet záró közös keringőnek, mely nem csak az iskolai évek, de a családban töltött gyermekévek utolsó jelképes és megható eseménye is minden szalagavató rendezvénynek.

Magyar Mária


2016-12-15 11:57