Az év során elvégzett munka megmutatkozik a sikeres szereplésben

Idei utolsó versenyünkként, 2016. november 26-án részt vettünk a Mezőtúron megrendezett Nemzetközi Wing Chun Bajnokságon. A programban különböző formagyakorlatok és küzdelmek szerepeltek. Klubunk öt fővel indult, mindannyian dobogós helyen végeztek a light contact küzdelmek során.Versenynaptárunkban évek óta szerepel a mezőtúri verseny, amelyet minden évben, november utolsó hétvégéjén rendez a Magyar Wing Chun Szövetség. A rendezvény évről évre magas színvonalú, a helyi klub vezetőjének, Sifu Pápai Károlynak és az önkormányzat támogatásának köszönhetően. Az idei évben a magyarokon kívül cseh, macedón, szerb, szlovák és román sportolók neveztek a versenyre.

Eredményeink:

Nagy Viktória (-30 kg) 1. hely: ismét a fiúk mezőnyében bizonyított. A rendkívül harcos kengyeli kislány idén két versenyt is megnyert.

Bontovics Bianka (-48 kg) 2. hely: az egy korosztállyal idősebb, szerb ellenfele ellen sajnos megsérült, ezért nem tudta befejezni a mérkőzést. Emiatt nagyon szomorú volt, de az ezüstéremre igazán büszke lehet.

Fűzfa Dominik (-55 kg) 2. hely: a súlycsoportot körmérkőzéses rendszerben bonyolították le, Dominik egy vereséggel, megosztott pontozással lett második.

Mester Marcell (-60 kg) 2. hely: korosztály összevonás miatt hátrányból indult. Román ellenfelét küzdelmes mérkőzésen győzte le, azonban a döntőben egy kiemelkedő technikai tudású szerb  fiúval találkozott. Marci bátran küzdött, de a kor- és erőkülönbség ellenfele javára döntött.

Kelemen Arnold (-75 kg) 1. hely: az ifjúsági korosztályban nem volt ellenfele, ezért a felnőttek között indult. A mérkőzések során nem ütköztek ki az életkori hátrányok, minden mérkőzését technikás küzdéssel, egyhangú pontozással nyerte meg.

Az eredményhirdetéseket követően a verseny szervezőjétől klubunk emlékplakettet kapott, amelyet itt is tisztelettel megköszönök.

Gratulálok minden versenyzőmnek! Az év során elvégzett munka megmutatkozik a sikeres szereplésben. Köszönöm a versenyzők szüleinek és rokonainak az egész éves támogatást, illetve a helyszíni szurkolást. Jelenlétük pozitívan hatott a gyerekek teljesítményére. A versenyen elért eredményekkel és harcosaim hozzáállásával elégedett vagyok.

Az idei évben részünkre a versenyszezon véget ért, decemberben az évzáró programunkra készülünk.

Boldog Karácsonyt és martfűi sikerekben gazdag új évet kívánok!

Sifu Kelemen Richárd kung-fu sportedző, klubvezető

Fight Team Martfű

2016-11-28 15:23