Tervek, célok – A Victory Martfűi Kyokushin Karate Klub őszi edzőtábora

Nagy érdeklődés fogadta 2016. november 11. és 13. között a Victory Martfűi Kyokushin Karate Klub őszi táborát, melyen közel százan gyűltek össze a közös edzésekre, elméleti oktatásokra. A klub edzéseinek többi színhelyéről is érkeztek a táborba, így Telki és  Tiszaföldvár mellett Budapestről is volt résztvevője a hétvégi rendezvénynek.– Minden tábor valahogy egy kicsit más. Számomra ebben az egyik legjelentősebb, hogy a közelmúltban mintegy 20 martfűi apróság – 6-8 éves gyerekek – kezdték meg az edzést a martfűi központi edzőtermünkben. Nekik, akik közül többen néhány hete karatéznak, ez az első ilyen közösségi találkozójuk. Számukra ez egy nagy élmény, és nekünk is nagyon fontos, hogy integráljuk őket a közösségünkbe, azt az értékrendet, amit igyekszünk képviselni, közelebb tudjuk hozzájuk vinni – kezdte beszámolóját sensei Stefanovics József, a martfűi Kyokushin klub vezetője.

– A másik, ami miatt jelentős, hogy Európa-bajnokságra készülünk, és ismét válogatott versenyzőink vannak. Kanizsa Gabriella és Markó Szabolcs az U22-es Európa-bajnokságon, Szófiában lép tatamira kéthét múlva. Múlt héten válogatott edzőtáboruk volt, most Martfűn folytatják, házon belül szűk készüléssel is, körülbelül 7-8 napig. Mivel a testsúlyuk rendben van, az utolsó 1-2 napban pihenünk, és nekivágunk ennek az egyébként erős mezőnyű kontinensbajnokságnak – folytatta a klubvezető.

– Előttünk áll a 2017-es év, ami rendkívül sűrű és jó lesz. A martfűi gyerekek már február 5-én, itt Martfűn, egy házi versenyen tatamira lépnek, ahol gyakorlunk, készülünk. Van, akinek ez az első versenye, és reméljük, hogy lesz olyan junior, akinek ez már az első lépcső lesz az Európa-bajnokságra. A dániai, junior és felnőtt Európa-bajnokság jelentős verseny lesz számunkra. Utána súlycsoportos világbajnokság Kazahsztánban, reméljük, utazhatunk majd oda is. Jövő év végén pedig ismét felnőtt Open és U22-es Európa-bajnokság – beszélt jövő évi terveikről sensei.

A martfűi klub új kettlebell csoportja is tovább dolgozik, és jövő nyáron, a karate edzőtábor mellett, kettlebell edzőtábor is várja az érdeklődőket. Erről és a további lehetőségekről is szerezhettek információkat a szülők az edzések utáni megbeszélésen.

A tábor végén övvizsga is volt, két csoportban, ahol több mint harmincan szereztek újabb övfokozatot.

Martfűről indult 31 éve ez a kis csapat, és mára közel ötvenen járnak karatézni. Az óvodai új, kis kezdő tagokkal ez a létszám tovább bővül.

A klub célul tűzte ki az okos idegrendszeri képzést, a testtudatos, életkori sajátosságnak megfelelő tréninget, ami egyébként később mindenhez, így a karatéhoz is kiváló alap lesz.

A martfűi Victory klub a nemrég alakult, felnőtt kettlebell csoporttal, a tiszaföldvári óvodában és a gimnáziumban, valamint a Budapesten két helyszínen és Telkiben is működő csoportokkal, jelenleg közel 300 főt számlál.

– Folyamatosan igyekszünk fejlődni, több generációt kiszolgálni, az ovisoknak vezetett okos tornával, a gyerek és a felnőtt karate csoportokkal és a kettlebell csapattal. Akinek nincs kedve karatézni, az is megtalálhatja a számítását, egy egészségesebb életmódot a kettlebell gyakorlások közben – hallhattuk Stefanovics József összegzésében.

A klub következő rendezvénye Budapesten lesz december 15-én, majd karácsonyi ünnepséggel és övvizsgával zárják az évet, december 23-án, Martfűn.

Kupeczki Ádám

Tovább a képekhez>>> 

2016-11-17 16:12