Vízhez szoktatás óvodásoknak

Nagycsoportos óvodások ismerkedtek a vízzel, az úszástanulást megalapozó mozgásformákkal  2016. október 17-től 21-ig.  A Játékvár Óvoda és Bölcsőde szervezésében ebben a nevelési évben is folytatódik a vízhez szoktatás, mely szerepel az intézmény pedagógiai programjában is. „A Termál SPA uszodájában megtartott foglalkozások elsődleges célja, hogy a gyerekek megszeressék a vizet és jól érezzék magukat” – emelte ki Turnyánszkiné Enyedi Andrea intézményvezető helyettes.– „Ebben a nevelési évben is mind a három óvoda nagycsoportosai részt vesznek a vízhez szoktatásban, oktatók közreműködésével. Két csoportban, differenciáltan foglalkozunk a gyerekekkel, megnézzük, ki milyen szinten van. Lényeges, hogy megszeressék a vizet, megszokják mint közeget akik még nem ismerkedtek meg vele, és nagyon jól érezzék magukat ezen a héten és a tavaszi, szintén egyhetes vízhez szoktatáson” – mondta el Andrea óvó néni, aki maga is részt vesz a gyerekek uszodai oktatásában.

Horváth Endréné óvodapedagógus, úszásoktató szerint az is fontos, hogy a gyerekek biztonságban érezzék magukat. – „Nagyon sok segítségünk van. A szülők – ahogy kérjük – mindig hozzák az úszószemüveget, úszósapkát, fürdőruhát, papucsot, és vannak felnőtt segítségeink is, az óvó nénik és dajka nénik. Ez azért szükséges, hogy a gyerekek biztonságban legyenek az uszodában, ne csússzanak el, ne fázzanak meg. Nagyon sokat játszunk, és bizony van olyan gyerekünk, aki már a mélyvízbe is bemegy” – mesélte örömmel Horváth Endréné Andrea óvó néni.

– „Az önkormányzat rendszeresen, minden évben támogat bennünket a belépőjegyek árával, illetve a Martfű Termál SPA is hozzájárul azzal, hogy használhatjuk az uszodát, kedvezményes belépőjegyeket és öltözési feltételeket biztosít a gyerekek számára. Az iskolával is jó az együttműködésünk, egyeztetjük az iskola és az óvoda uszodai óráit, hisz fontos, hogy ne zavarjuk egymást. Az önkormányzat, és a Termál Spa segítő támogatása mellett, természetesen nekik is köszönjük, hogy hozzájárulnak nagycsoportosaink zavartalan vízhez szoktatásához” – hangsúlyozta Turnyánszkiné Enyedi Andrea.

A vízhez szoktatás tavasszal tovább folytatódik, a vizes közegben egyre bátrabban és magabiztosabban mozgó óvodásokkal.

Magyar Mária

Tovább a képekhez>>>

2016-10-25 16:41