A Római Katolikus Egyházközség hírei

- Június 13-án, szombaton este 19 órakor szabadtéri ifjúsági koncertet szervezünk Tiszaföldváron a Penny mögötti területen (rossz idő esetén a Művelődési Házban). A koncert énekei egy színdarab keretében hangzanak el, amely egy megtérés történetét mutatja be. Épp ezért jó lenne, ha vallásukat nem gyakorló, de Isten iránt nyitott érdeklődők is eljönnének. Közreműködnek: a Papp Bertalan Ószőlői Általános Iskola énekkara, illetve a Tiszamenti Nagyboldogasszony Ifjúsági Közösség helyi és környékbeli fiataljai. A belépés ingyenes.- Június 14-én, vasárnap délelőtt 10 órakor kezdődik Homokon a Jézus Szíve búcsú. A szentmisét és a körmenetet Jávorka Lajos, tiszakécskei plébános fogja vezetni. A búcsúra mindenkit szeretettel várunk.

- Július 4-én, szombaton este 19 órai kezdettel orgonahangverseny lesz Martfűn a Szent Tamás-templomban. Orgonál Lantos István, a Budapesti Zeneművészeti Egyetem nyugdíjas professzora. A belépés ingyenes.

- Július 5-én, Martfűn a Szent Tamás-templom búcsúját délelőtt 10 órai kezdettel Gelsei Gábor, ópályi görögkatolikus paróchus tartja.

Minden programunkra szeretettel hívunk és várunk mindenkit!

Kovácsik Antal

plébániavezető

Egyházközségi majális

Első ízben rendeztünk a tiszaföldvári plébánián egyházközségi majálist 2015. május 1-én. Több mint százan vettek részt ezen a rendezvényen a plébánia udvarán és kertjében, tiszaföldvári és martfűi egyházközségi tagok, valamint kívülálló érdeklődők. Többségében gyermekek és fiatalok voltak, de az idősebbek is szép számmal eljöttek. Az előkészítésben és a lebonyolításban a Karitász-csoport tagjai segítettek. Meg kell említeni a martfűi Bene Ferenc és Ponyokai Bálint nevét, akik 1-1 bográcsban főzték a finom paprikás krumplit. Közben megérkezett Balla Tibor népművész Kunszentmártonból. Ő a tekerőlant nagy mestere, ebéd után táncra perdítette az embereket. A táncot vezette és tanította a népviseletbe öltözött Kolopné Szilvia tanárnő a Papp Bertalan Ószőlői Általános Iskolából. A délután többi részében különböző programok voltak: kézműves foglalkozáson anyák napi ajándékok készítése, csoki keresés az alsókert bokrai között, métajáték a szomszédos focipályán, íjászat és röplabda játék, közösségi játékok stb. Ezen közben a felnőttek borozgattak, pincét látogattak, beszélgettek. Este a templomban szentmisével zártuk a napot, ahol a fiatalok zenéltek és énekeltek. Reméljük, hogy ez a majális hagyományteremtő lesz, amely közösségünk épülésére szolgál.

Kovácsik Antal

plébániavezető


2015-06-02 11:08