Általános

Martfű gyárak szegélyezte kisváros. Ölében parkok, szélén a Tisza lélegzete. Pontosan ez az, amire a világ zajától megfáradt emberek vágynak: a természet és a nyugalom. És e föld ajándéka: a Martfűn felfakadó gyógyhatású termálvíz. A helyi adottságok, a sokszínű rendezvények, valamint a közelben fekvő megyeszékhely, Szolnok épített és természeti környezete, programjai teszik vonzóvá a turisták számára városunkat.

A Tisza, a Körös, a Zagyva folyó vízfelülete, a természetes állapotú folyóvölgyek európai viszonylatban fontos, ”zöldfolyosót” képeznek, a holtágak elsősorban a horgászturizmus számára ideálisak. Védett természeti területei a természetjárók, a kirándulók és a természetbúvárok kedvenc célterületei.

Megyénk gyógyvizei nemzetközi vonzerőt képviselő turisztika kialakítását teszik lehetővé. Az egészségturizmus, melyben Martfű is kiemelkedő szerepet tölt be, az egyik legelőnyösebb turisztikai forma. A megyében található fürdők egy része már korszerű látványelemekkel és a növekvő igényeknek megfelelő, széles skálájú szolgáltatásokkal rendelkezik.

Martfű egyedi atmoszféráját bárki megtapasztalhatja, aki egy laza sétát tesz a városközponttól, a romantikus gesztenyesor zöld csipkéi alatt eljutva a Tisza-part élő, éltető zöldjéhez. Mindez koncentráltan igaz a Martfű Termál SPA turisztikai komplexum közel 13 hektárt magába foglaló területén.

Martfû Termál SPA madártávlatból
Martfû Termál SPA madártávlatból

A vállalkozás saját programokat is szervez, illetve szolgáltatásaival hat vendégei testi, lelki egészségére, közérzetére. Látogatóik szívesen vesznek részt a város rendezvényein, és örömmel fedezik fel a környező települések látnivalóit.

Fesztivál hangulat
Fesztivál hangulat

Városunk Jász-Nagykun-Szolnok megye legfiatalabb települése, mely a Tisza bal partján, Szolnoktól 20 km-re található. A stabil, fejlett infrastruktúra, a kiemelkedően jó közbiztonság, a virágos, parkos Tisza-parti környezet kellemes életteret jelent az itt élőknek.

Kedvező földrajzi fekvése és a Tisza közelsége vonzotta az embert erre a tájékra. A Tisza szabályozásával lehetőség nyílt a halászatra, a tiszai átkelésre, a megcsappant mocsárvilág helyén pedig szántóföldek kínáltak megélhetést a megtelepedni vágyóknak.

A „szőke” folyó, amely egyik legfontosabb természeti értéke Martfűnek és egyben Kelet-Magyarországnak is, a megye déli csücskében nagy kunkorral kanyarogva vágott szakadó partot, melynek vonalán terül el e kisváros a holtágakkal, árterekkel tarkított Tiszazug északkeleti kapujában.

Tisza-kanyar
Tisza-kanyar

A természet és a nyugalom az, ami a város lakóit itt tartja, az idelátogatókat pedig idevonzza. A csöndet, békét árasztó Tisza-parti város azonban nemcsak ezzel hívja fel a figyelmet magára a kikapcsolódást kereső vendégek, turisták és pihenni vágyók körében. Természeti értékei mellett gyógyvize és az ezt felhasználó turisztikai központ az, amely látogatók sokaságát csalogatja ide.

A Martfű Termál SPA turisztikai központ területe 2002-től a Toma Bau Zrt. tulajdona. Vissza nem térítendő fejlesztési támogatással, a terület megvásárlása után kezdték meg a fejlesztést.  Az első sikeres pályázatot több is követte, ennek eredményeként 2009 elején az új fürdő megnyitására is sor került. A turisztikai komplexum közel 13 hektárt foglal magában. Területén található a Kastélyszálló - Panzió  Martfű** romantikus épülete, a kemping és csónakázótó, a Termálhotel Martfű***, valamint a gyógyfürdő és uszoda. A Martfű Gyógykemping és Apartmanházak, 2005 júniusában nyitotta kapuit.

A turisztikai beruházással, amely minden szempontból igazodik a város életéhez, nem „divatos” élményfürdő épült, hanem az úszó- és gyógyfürdő kultúrát élteti tovább. A Martfű Termál SPA központ a sportot, a kultúrát és a természet szeretetét kívánja egyesíteni.