Új és szélesebb járda épül a Mandula úton

Az elmúlt évi útbővítést követően, most a Mandula úti járda felújítását is elvégzi az önkormányzat. A járda térkövezésével és kiszélesítésével elsősorban azt szeretnék elérni, hogy a gyalogosok ne az útfelületen közlekedjenek.

tovább»


2017-05-26 12:55 | Önkormányzati hírek
Alapfokú művészetoktatás a társastáncon keresztül

Tangót, szambát, rumbát és keringőt is bemutattak év végi záróvizsgájukon a Szilver Táncsport Egyesület és Művészeti Iskola Társastánc Tagozatának martfűi növendékei, akik az elmúlt tanévben a társastánc különböző műfajain keresztül ismerkedtek a mozgásművészet alapjaival.

tovább»


2017-05-25 14:36 | Kultúra
Ezüstérmes az U-14-es csapat

Május 21-én befejeződtek a megyében 3 csoportban zajló U-14-es bajnokság küzdelmei. A Martfűi fiatalok a közép csoportban szerepeltek és szerezték meg a 2. helyet,  Szanda focisuli mögött és Kunszentmárton csapata előtt. Rupa Csaba 13 góljával második helyen végzett a góllövőlistán.

tovább»


2017-05-23 15:02 | Sport
Hétvégén gyermeknapi és fesztiválprogramok Martfűn

Kétnapos tavaszi fesztivál várja látogatóit a Szent István téren május utolsó hétvégéjén. Greznár Attila utazó vidámparkja mellett koncertek, táncbemutatók, vásár és számos szórakoztató lehetőség kínál kikapcsolódást Martfű és környéke lakóinak. A városi gyermeknapi programokra, a fesztivál részeként, vasárnap délutánra hívják a gyerekeket a szervezők, ajándék játékkuponokkal.

tovább»


2017-05-23 13:19 | Közélet
Májusi programok a Damiban

"Az iskolai környezettudatos hét" program sorozatban látogatást tettünk a 9-10-évfolyamokkal a társadalomismereti órákon, a helyi horgásztanyán, a Tisza-parton. Kovács János úr helyettes vezető a közel 65 éves horgászegyesületről-melynek 220 tagja van-  adott tájékoztatást, és a Tisza és környéke élővilágáról, a folyószakasz ökológiai állapotáról is fontos információkat tudtunk meg a fenntarthatóság érdekében.

tovább»


2017-05-23 10:59 | Oktatás
Továbbra is veretlen a tavaszi szezonban a Martfűi LSE

Martfű elsöprő sikert aratott Tiszaörs csapata ellen a május 14-én, szombaton megrendezett hazai meccsen, melyet 10-0 eredménnyel zártak. A viharos időjárás miatt a 65. percben a meccset a bírók lefújták, de miután az idő ismét megengedte, a játék folytatódott.

tovább»


2017-05-22 16:39 | Sport
Bízik a további pályázati sikerekben az önkormányzat

2020-ig 54 milliárd forint TOP-os pályázati forrás fordítható megyénkben terület- és településfejlesztésre. 20,8 milliárd forint elosztásáról már döntés született, köztük Martfű Város Önkormányzata a Zöld város kialakítása felhívásra benyújtott pályázatával. Az önkormányzat nyertes és még elbírálásra váró, további pályázatairól dr. Papp Antal polgármester adott tájékoztatást.

tovább»


2017-05-18 12:22 | Önkormányzati hírek
2020-ig 54 milliárd forint TOP-os pályázati forrás megyei terület- és településfejlesztésre

20,8 milliárd forint értékű fejlesztési forrás felhasználása kezdődhet meg a megye településein – jelentette be Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke a dr. Bene Ildikó megyei fejlesztési biztossal közösen megtartott  sajtótájékoztatóján. A Jász-Nagykun-Szolnok Megye Terület- és Településfejlesztési Operatív Programja (TOP) keretében benyújtott projektek egy részéről 2017. május 4-én hozta meg a támogatói döntését az Irányító Hatóság.

tovább»


2017-05-18 12:05 | Önkormányzati hírek
Nemzetközi Karmester és Karnagy Kurzus Martfűn

Június 6-án indul az a kéthetes nemzetközi projekt, mely a Szolnoki Szimfonikusok szervezésében, martfűi helyszínnel Nemzetközi Karmester és Karnagy Mesterkurzusra várja jelentkezőit a világ számos pontjáról, Szolnok Masterclass néven. A grandiózus programban a Szolnoki Szimfonikusok mellett a Szolnoki Bartók Béla Kamarakórus és a debreceni Kodály Kórus is közreműködik. A rangos képzés helyszíne a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár, a kurzus résztvevőinek szállásáról a Martfű Termál SPA gondoskodik.

tovább»


2017-05-17 12:43 | Közélet
Új jelentkezőket vár az Idősek klubja

A Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Gyermekjóléti és Szociális Szolgáltató Központ a volt Mártírok úti iskolaépületben működtetett szolgáltatása a továbbiakban minden hétköznap egésznap várja Martfű idős lakóit.

tovább»


2017-05-16 15:38 | Közélet